08 - 519 72 202
info@flugfiskebosnien.se

Flugfiske – Sanica & Unac 16/4-19/4 – 2022

Flugfiskeresor till Bosnien, Flugfiske, Bosnien, Harr Öring.

Flugfiske – Sanica & Unac 16/4-19/4 – 2022

Flugfiske Sanica

Det var ett gäng taggade grabbar som lämnade Skavsta flygplats denna påsk för lite flugfiske efter Harr och Öring.

Det var rätt tidigt på säsongen där temperaturerna dagarna innan vi åkte ner uppgick till uppemot 25 grader. Det ledde till att töandet på bergen ökade och vattennivåerna i floderna steg kraftigt vilket inte skapade optimala förhållanden för fisket.

Höga vattennivåer skulle dock inte tumma på vårt humör, vi anlände till boendet på Lördag eftermiddag och spenderade dagen med att turista lite och äta en god middag.

Söndag morgon vaknade vi till snö och minus grader, ytterligare ett bakslag då risken för köldslagen fisk var stor. Vi begav oss till Sanica där vattenståndet var högt men fiskbart. Vi såg några riktigt grova Harrar som hängde under bron och kände oss upprymda att börja jaga efter dem.

Efter några försök med nymf på olika ställen var det en i gånger som plockade fram en Europa 12’a och då började det hända saker, högt och snabbt vatten, torrfluga och harrar som blev helt tokiga. Vi lyckades plocka ett tio tal och tappa minst lika många.

Dagen efter bestämde vi oss för att åka upp till Martin Brod och försöka på den öppna sträckan i Unac, här var vattenståndet ännu högre och ända möjligheten till fiske var med streamer i lugnare partier. Dessvärre var det inte mycket annat som var intresserat av våra streamers än flodens regnbågar.

Vi lyckades kroka ett tio tal och överlag var nöjda med dagen.

Sugen på att hänga komma ned?

Klicka här för att läsa mer!