08 - 519 72 202
info@flugfiskebosnien.se

Flugfiske Una och Unac 6/9 – 11/9 2021

Flugfiskeresor till Bosnien, Flugfiske, Bosnien, Harr Öring.

Flugfiske Una och Unac 6/9 – 11/9 2021

Flugfiske Unac

Det var en förväntansfull grupp som åkte ner i jakt på öring denna hösthelg. När vi landande möttes vi av strålande sol och sommarvärme som vi snabbt bytte mot en bil med AC och började sakta att bege oss mot Martin Brod och Una floden spända på kommande dagens flugfiske. Då vårt flyg ner var försenat hann vi inte med mer än att äta middag i Banja Luka stad första dagen.. 

Dagen därpå gick vi upp med tuppen åt en gulasch till frukost och begav oss till Unac för dagens första flugfiske. Vi inleder dagen med en shot ”Drinovaca” sprit innan fisket började. Det tog inte många minuter innan Jocke landade sin första regnbåge på några hekto, som följes upp av ett par riktigt fina bågar strax över 2 kg. Fisket fortsatte i ett högt tempo med samma känsla som när man hittar ett stort aborr-stim som hugger på varje kast. 

Efter några timmars fiske var det dags för lunch som vi åt lokal restaurangen tillsammans. Därefter gick vi tillbaka till Unac och fortsatte fisket till solen gick ner. 

Den andra dagen fiskades på Una, som för dagen inte bjöd på mycket gratis mer än fantastiska vyer och ett kristallklart vatten man vara ville ta ett (iskallt) dopp i. Vi fiskade av stora delar och hade några fiskar på kroken innan vi valde att avsluta en bit högre upp på floden där Unac flyter in i Una. Väl där drog fisket igång ordentligt och vi landade några riktigt fina bågar och öringar, samt tappade ett par riktigt stora fiskar som slet sig. 

Tredje dagen var det dags för oss att packa ihop och bege oss mot flygplatsen i Banja Luka, på vägen stannade vi till vid floden Sana och spanade in några fiskeplatser inför nästkommande tur. 

Trötta gubbar efter en intensiv helg, men sjukt nöjda med fisket som det bjöds på!

Sugen på att hänga komma ned?

Klicka här för att läsa mer!